Cerkev Srca Jezusovega. Središče župnijskega življenja in dogajanja.

Srečanje letnika

Ti si duhovnik vekomaj

Duhovniki, ki so bili posvečeni leta 1997, so se srečali na Škofijah

Šest let skupnega študija na filozofski in teološki fakulteti, pusti v človekovih spominih globoke sledove. Šest let skupnih naporov, veselih trenutkov, brezskrbnega študentskega življenja, je na trdo prekinjeno z duhovniškim posvečenjem in predstojnikovim dekretom, kje boš v prihodnje deloval kot duhovnik. Vsakoletno srečanje letnika je zato sijajna priložnost, da se stari znanci in prijatelji spet srečajo, poklepetajo o svojem delu, vizijah in izkušnjah in na povsem sproščen način preživijo nekaj skupnih prostih trenutkov.
Tokrat so se srečali pri g. župniku Jožetu tu, na Škofijah. Malo je bilo nelagodnosti, skrbi in priprave. Ko pa so duhovniki prišli, so vse skrbi odpadle, prijateljsko snidenje in veselje ob ponovnem srečanju je zasenčilo vse. Lagodno so se razkomotili pod zračnim napuščem.
Vendar gostitelj ni ostal brez skrbi in dela. Zakuril je roštilj, naj položil skrbno izbrane morske sadeže in jih z vso strokovnostjo začel “ogrevati”. Z občudovanjem so kolegi spremljali njegovo kulinarično umetnost in jo tudi z vso slastjo poskusili.
In ko se človek naužije telesnih dobrot, še tako potrebnih za srečno življenje, se je tudi živahen pogovor “dvignil” na temu primeren nivo.

Res, lepo druženje! Ob koncu smo si samo še zaželeli: naj bo tudi drugo leto tako lepo!

Morda vas zanima tudi